MamaRika: вихід із зони комфорту – це перше, що стимулює артиста робити хорошу музику

Назад
Шоу-бізнес

MamaRikaMamaRika в новому випуску журналу “Історія кохання”.

Настя, розкажи про своє дитинство. Яким воно було?

Дитинство було насиченим і дорослим. Починаючи з першого класу в мене був погодинно розписаний день. В рідному Червонограді Львівської області я відвідувала усі можливі гуртки: хореографія, вокал, хор, музична школа. І хочу сказати, що безмежно вдячна батькам. Їхній вклад в мій розвиток дав мені дуже багато. Я була не по рокам відповідальною та свідомою дитиною.

Коли ти вперше вийшла на сцену? Що найбільше запам’яталося з того дня?

Вперше на професійну сцену я вийшла в 7 років на фестивалі «Різдвяні канікули», якщо не помиляюсь. Пам’ятаю, було дуже страшно. Але в ту мить, коли вже вийшла на саму сцену, відчула якийсь дикий, неймовірний  кайф! Мені дуже сподобалося це нове відчуття. Саме в той момент я усвідомила: я хочу співати на сцені все життя! Кумедний нюанс: мама не знала, що камери будуть знімати крупний план і нафарбувала мене дуже яскраво – червона помада, стрілки, все таке (Посміхається). Потім на відео це виглядало дуже смішно, і ми вже були навчені не розмальовувати мене як мартишку (Сміється).

Ти працюєш під псевдонімом MamaRika вже більше року. Що за цей час вдалося зробити із запланованого? І чим найбільше запам’ятався тобі минулий рік?

Так, Мамі вже більше року! І цей рік був фантастичним! Все, що зараз зі мною відбувається, це магія та суцільний кайф! Бути самій собі продюсером, мабуть, найкраще, що сталося в моєму творчому житті. Вся відповідальність на мені. І навіть коли ми з моєю командою помиляюмось, то це теж сприймаємо як корисний досвід.

Встигли багато: півфінал українського «Євробачення», участь у багатьох фестивалях, номінація «Відкриття року» Національної премії YUNA. Ми випустили дебютний альбом “КАЧ” та зняли чотири кліпи. А зараз ми вурушили в промо тур містами Україні. Неслабо за перший рік існування, чи не так? (Посміхається). Хочу сказати,що ніколи не справилася би без моєї команди. Це дуже важливо мати поряд однодумців, які вірять в тебе не менше, ніж ти.

Нещодавно ти презентувала новий кліп на пісню «Ти і я». Розкажи трохи про зйомки та ідею кліпу.

Ми з моїм другом та улюбленим режисером Радіславом Лукіним – як завжди – вирішили спонтанно покреативити (Посміхається). То ж взяли камери – і айда знімати все, що в голову збреде (Сміється). Нам хотілося передати легкість пісні, не перегружати її замислуватим сюжетом. І, як на мене, атмосфера передана ідеально. Такий собі монолог закоханої особи жіночої статі у стильному антуражі.

Ти знялась у серіалі «Однажды в Одессе». Як тобі у ролі акторки? І чи бували якісь смішні випадки під час зйомок?

Це був крутий та безцінний досвід! Я на власному досвіді переконалася: акторство – це надзвичайно тяжка праця… Але воно того варте! Коли бачиш, як твій персонаж органічно живе в кадрі, розумієш, наскільки це цікаво – бути частиною глоабальної справи сотень людей на знімальному майданчику: дарувати мільйонам людей по ту сторону екрану позитивний настрій. Казусів та смішних моментів було багато. Команда – і це логічно – підібралася із почуттям гумору. Тому сумувати на знімальному майданчику не доводилось (Посміхається). Згадую зараз сцену, де я повинна була відтворювати фантазії хлопців і танцювати у мокрій футболці без білизни… Такої тиші та зосередженості чоловічої половини за весь період зйомок не було (Сміється).

Чи бували в тебе творчі кризи? І якщо так, як ти з ними боролася?

Так, в кожної творчої субстанції таке трапляється… Борюся з цим хорошою якісною музикою «для душі», емоційним кіно, йогою. Надихаюся самим життям, спідкуванням із близькими та цікавими людьми. Головне – не заглиблюватися у цей стан наодинці…

Що тебе надихає на творчість?

Надихає навколишнє та внутрішнє середовище. Яскраві події та емоційні ситуації. Будь-яка творча людина все це пропускає крізь себе. І в результаті народжується музика… Ось такий магічний процес, який неможливо відобразити у словах чи буквах…

Графік артиста дуже шалений. Як ти все встигаєш? І чи траплялись випадки, коли ти забувала про якусь серйозну справу чи подію?

Нещодавно проспала цілих дві зустрічі! (Сміється). На то, звичайно, були причини, але команда в мене працює дуже злагоджено – тож справилися без мене. Вважаю, цим можна пишатися, бо зі мною працюють справжні професіонали. Але Мама на то  й Мама, що бажає все тримати під контролем (Посміхається).

Чим, окрім музMamaRikaики, ще захоплюєшся?

Музика займає 90% мого життя. Це моє справжнє захоплення, що – дякувати вищим силам – стало моєю професійною діяльністю. Тож на якісь хоббі банально немає часу. Але я люблю почитатати ізотеричну літературу, люблю детективні серіали, йогу.

Як ти тримаєш себе у формі? Які секрети твоєї краси?

Фітнес, йога, більш-менш правильне харчування, вітаміни, багато рідини протягом дня та спілкування з позитивними людьми. А головне – улюблена справа, якою займаєшся кожного дня.

Розкажи, які твої сильні сторони характеру, і чи є ті, від яких ти б хотіла позбавитись?

Я надійна, відповідальна, ініціативна, маю добре почуття гумору, легко адаптуюсь до людей та ситуацій. А ось з негативними рисами все складно (Посміхається). Я дуже емоційна, люблю тримати все під контролем, місцями перфекціоніст, моментами егоїст, як і кожен з нас… Карочє, я над цим працюю (Сміється).

Як ти вважає, що найголовніше для міцних стосунків?

Головне віддавати – і нічого не чекати у відповідь. Цим для мене і вимірюється справжність почуттів. Також важливо чути партнера, рахуватися із ним у всьому.

Ти віриш в долю?

Вірю в карму. Ми існуємо в цьому світі для того, щоб відпрацювати свою карму, виправити помилки, які ми натворили у минулих життях, і піднятися вище у своєму духовному розвитку. Тільки сама людина винна у всіх своїх проблемах… Така в мене філософія. Ссилатися на долю, ніби це не моя вина – відмазка слабких людей, які намагаються оправдати свої слабкості.

Що робить тебе щасливою?

Мені достатньо причин, щоб бути щасливою у цьому житті. Я і мої близькі здорові. Я живу, дихаю, займаюся улюбленою справою, якою – сподівюся – приношу деяким людям радість. Я маю кохану людину, яке підтримує мене і в житті, і в творчості… Та й саме життя на цій прекрасній Планеті – привід бути щасливим.

Побажай, будь ласка, нашим читачам щось наостанок.

Бажаю кайфувати від життя, ловити кожен яскравий момент і жити у максимальній гармонії із собою та Світом!