«Той, що біжить по лезу»: студія Sony Pictures випустить в міжнародний прокат продовження культового фільму

Назад
НОВИНИ

2-32-12-4Режисером фільму стане Дені Вільньов («Полонянки», «Сікаріо»), а головні ролі виконають Раян Гослінг («Гра на пониження») і Гаррісон Форд («Зоряні війни»), що знову втілить образ Ріка Декарта. Рідлі Скотт виступить в ролі виконавчого продюсера. Хемптон Фенчер (співавтор оригінального фільму) і Майкл Грін написали сценарій на основі ідеї Фенчера та Скотта. Дія сіквела розгортається через кілька десятиліть після подій, що відбулися в першій частині.
Це вже третя колаборація Вільньов з 13-разовим номінантом на премію Оскар, оператором Роджером Дікінсом. Разом вони працювали над трилером «Полонянки» та кримінальним екшеном «Сікаріо», який приніс Дікінсу номінацію на Оскар-2016.
Основні зйомки сіквелу «Той, що біжить по лезу» заплановано на липень 2016 року.
«Той, що біжить по лезу» було визнано одним з найвидатніших фільмів усіх часів відповідно до численних опитуваннях, а також найкращим науково-фантастичним фільмом в історії кіно. Стрічку було знято Рідлі Скоттом за мотивами науково-фантастичного роману Філіпа Діка «Чи сняться андроїдам електровівці?» та випущено компанією Warner Bros. Pictures в 1982 році. Фільм отримав дві номінації на премію Оскар: «Найкращі візуальні ефекти» та «Найкраща робота художника-постановника».
У 1993 році «Той, що біжить по лезу» було обрано Бібліотекою Конгресу для збереження в Національному кінореєстрі США як «культурно, історично та естетично важливої стрічки». У 2007 році фільм посів друге місце у списку найвпливовіших фільмів з використанням візуальних ефектів в історії кіно за версією Товариства фахівців з візуальних ефектів (Visual Effects Society).