Затишна співачка УЛЯ: ліричний джаз щирої дівчинки

Назад
Дозвілля Шоу-бізнес

Співачка УЛЯ – це легкий чистий подих натуральної творчості у важкому повітрі синтетичного світу, де панує віртуальний маскарад. УЛЯ дарує цьому світу ліричний джаз. Її пісні створюють затишок, у якому кожен знов відчуває себе відвертою дитиною. Днями УЛЯ презентувала чергову композицію “Одна любов” і відверто поспілкувалася зі STARBOM.    

СЛУХАЄМО ТА ДИВИМОСЬ: ULYA – Одна любов

БІЛЬШЕ ФОТО

ВІДЕОВЕРСІЯ ІНТЕРВ’Ю

ULYA_01

“Всередині мене досі живе дитина”

Улю, коли слухаєш твої пісні, виникає бажання загорнутись у теплу ковдру біля каміну, налити гарячого чаю і дозволити собі знову бути дитиною… Як це тобі вдається?

Приємно, що моя творчість справляє саме таке враження. Мабуть, це відбувається… якось… органічно. Бо під час написання музики я також створюю сама собі затишну атмосферу, наповнюю простір навколо себе теплою енергією. В мене завжди таке  приглушене світло, я вкриваюся теплою ковдрою – і пишу. Всередині мене досі живе дитина, яка довірливо відкриває обійми цьому світові. Тому, напевно, це відчувається в моїй творчості.

Тобто твою творчість можна назвати екологічною?

Так, у всіх сенсах. Звучання натуральних інструментів не замінить електронна музика. Звичайно, можна  міксувати, але при цьому важливо не втратити чистоту і філігранність живих звуків.  

Я взагалі за екологічність в усьому.  У гонитві за трендами втрачається особистість. Наприклад, моя зовнішність натуральна. Коли дівчата наколюють собі все, що тільки можна, мені стає сумно. Бо вони тікають від своєї справжньої природи й втрачають індивідуальність. Я не проти догляду за собою, але в усьому повинна бути гармонія. 

Також я за екологічні відносини, коли тебе поважають як особистість: ти маєш право на свою особисту думку, свій особистий простір. Відносини, в яких люди не травмують  один одного, а справді кохають.

ULYA_03

Щоб не мерзнути, запрошувала хлопця на побачення… в трамвай

Скажи, чи можливо в наш час залишатися щирою із собою та оточуючим світом?

Так, звичайно. Я вважаю щирість основою успіху. Поруч зі щирою людиною оточуючі відчувають себе у безпеці. Щирість – це можливість проживати своє життя, виконувати свою місію, а не грати в якісь там ігри. Бо можна загратись і втекти далеко від себе. В мене взагалі відсутнє це “доросле” відчуття небезпечності оточуючого світу. Я не боюся акул шоу-бізнесу, які жадають мене з’їсти. Я не підозрюю людей в тому, що вони жадають встромити мені ножа в спину. Навіть якщо такі трапляться на моєму шляху, я витягну ножа, рана загоїться, і я піду далі… Для мене це не привід ховатись від людей. Їхня поведінка – їхня відповідальність. А я хочу залишатися справжньою. Це моє бажання і моя цінність.

Днями ти презентувала композицію “Одна любов”. Це автобіографічна історія?

Так, автобіографічна і дуже романтична (посміхається). Хлопець був моїм натхненником. Але у нього не було можливості запросити мене в кафе, і ми мерзли зимовими вечорами біля мого під’їзду. Та я ж розумна дівчинка – придумала креативний вихід. Ми сідали у трамвай і намотували круги, щоб не мерзнути.  Гріла любов і одна чашка кави на двох…

Ти можеш будувати стосунки з хлопцем, який неспроможний елементарно пригостити тебе кавою? Чи є перспектива в таких стосунках? Ти – творча особистість. Кажуть, поруч з такими дівчатами повинен бути “земний, хазяйновитий” чоловік, який може забезпечувати всі творчі примхи своєї пасії…

Як на мене, орієнтир на матеріальне становище – це не про любов. Я завжди звертаю увагу на мислення людини. Якщо є інтелект, перспектива буде.  Матеріальний дискомфорт – тимчасове явище. Сьогодні гроші є, завтра немає. І навпаки. Але коли у людини бідне мислення, коли людина ігнорує свої бажання,  бо “це дорого”, у такому випадку перспектива точно відсутня. 

ULYA_16

В коханні награлася у “Рятівника Малібу”

В твоїй пісні  “Одна любов” є такі рядки: “Ми – мов бездомні діти, нас Тітка Любов обдурила…”. Досить неоцікувані порівняння для романтичних спогадів. І ще: чому Він – Кай, а Ти – Герда? У казці “Снігова Королева” Кай та Герда – брат і сестра…

Тітка Любов обдурила, тому що я справді думала, що в нас є майбутнє. Мабуть, я знаходилася в іншому вимірі й наділила свого обранця тими якостями, якими він не володів. Класична дівоча історія (сміється).  Так, Любов створює Ілюзію. Виявилося, що ми дуже різні.

Чому образи Кая і Герди? Бо зараз розумію, що з тим хлопцем ми були більше братом та сестрою, ніж закоханою парою. Кай розумний хлопчик. Але потрапив під вплив злих людей  і почав дивитись на світ під іншою призмою. Ну, а Герда – добра дівчинка, яка хотіла пограти у гру “Рятівник Малібу” (посміхається). На неї злі чари не діяли, вона хотіла показати Каю, що світ безпечний, що він потрібен, що його таланти тут цінують. Врешті-решт, Герді набридло запевняти Кая в тому, у що він вперто відмовлявся вірити.

СЛУХАЄМО ТА ДИВИМОСЬ: ULYA – Одна любов

БІЛЬШЕ ФОТО

ВІДЕОВЕРСІЯ ІНТЕРВ’Ю

ULYA_10

Що для тебе Кохання?

Сильне почуття, яке на деякий час сприяє відключенню мозку. І тому стимулює творчість (сміється). Наступний крок – вибір на користь відносин. Кохання – це вогонь, а компроміси – дрова.

Що для тебе Музика?

Зцілююча сила. Енергія, що проникає у підсвідомість і може лікувати, надихати, сприяти розвитку… або деградації. Тому треба прискіпливо обирати музику, яку ти слухаєш.

ULYA_05

“Продюсери знають, як  зробити вас відомим. Але вони не знають, як зробити вас щасливим…”

Чи важко тобі далося рішення присвятити своє життя музиці?

Легко. Без сумнівів. Я зрозуміла це ще в ранньому дитинстві. Коли всі діти спали, я співала. Без пафосу кажу: музика – сенс мого життя, моє призначення. Я завжди відчувала цей поклик всередині себе.  

Чи підтримувала тебе у цьому рішенні родина?

О, спочатку були непорозуміння й навіть скандали! Тато хотів, щоб я здобула освіту юриста, мама – лікаря. Мої ж контраргументи були наївно-прозорими. Я пояснила, що злочинець від мене втече за хвилину, бо мені стане його шкода. І що я втрачу свідомість за хвилину до операції – перш ніж це зробить мій пацієнт (сміється). Батьки все зрозуміли  й залишили мене в спокої. Я пам’ятаю, як прокидалася о четвертій ранку на перший автобус, їхала до коледжу грати на фортепіано, бо вдома не було інструменту. І тоді мама скорилася моєму ентузіазму: «Господи, чим би дитя не гралося, аби не плакало» (посміхається). Але я не гралася. Я грала! Пройшла експрес-підготовку і без базової освіти вчилася на бюджеті! Навіть краще за тих, хто до цього близько 10 років вчився у музичній школі. 

Чи потрібна музична освіта, щоб створювати музику?

Я закінчила Академію музики імені Глієра за спеціальністю “естрадний вокал”. Але, на мою думку, сучасному вокалісту не обов’язково мати фахову освіту. Як варіант – уроки вокалу у досвідченого викладача. Фаховий заклад, звичайно, стимулює розвиток: тебе вчать співати в різних стилях, бути універсальним вокалістом. А от для того, щоб писати музику, думаю, освіта потрібна. Треба володіти інструментом, на якому ти цю музику створюєш. Вміти імпровізувати. І в ідеалі трохи знати теорію музики. Але насправді все залежить від людини. Якщо вона відчуває справжню жагу до музики, в неї все вийде. 

Що хочеш сказати починаючим українським музикантам?

Хочу порадити йти за покликом свого серця, завжди чути себе. Дозволяти собі бути дитиною у затишній казковій атмосфері. Задавати собі питання: “Що я насправді хочу донести своєю творчістю? Що я насправді відчуваю?”. Тому що продюсери знають, як заробляти гроші і зробити вас відомим. Але вони не знають, як зробити вас щасливим…

ULYA_02

СЛУХАЄМО ТА ДИВИМОСЬ: ULYA – Одна любов

БІЛЬШЕ ФОТО

ВІДЕОВЕРСІЯ ІНТЕРВ’Ю

ULYA співпрацює зі STARBOM.COMpany – промо-компанією продюсера особистостей, медіаексперта Дениса Путінцева.  

 Instagram

YouTube