Арт-проект dip 29 вересня

Назад

dipАрт-проект dip – це новий формат соціальної ініціативи «Випив? За кермо не сідай!» компанії САН ІнБев Україна (презентація проекту відбулася на «Арт-заводі Платформа» восени 2015 року).

У межах конкурсу інсталяцій українськими авторами-фіналістами були створені роботи на тему безпечного водіння.

Продовження проекту восени 2016 відбудеться у розширеному форматі, відкриє нові імена та включатиме в себе: живопис, фотографію, просторові об’єкти, а також перформанс.

Проект «dip» (direction, indication, position) названо за групою дорожніх знаків, які інформують про головні напрямки руху. Cлово dip перекладається як «вільне падіння» – назва проекту визначає гру контрастів: абревіатура вказує на можливість обрати правильний шлях, нагадує про його зворотний бік у вигляді можливих падінь та невдач.

“Мистецтво – це соціальний продукт, на який впливає все суспільство через економічні, політичні, релігійні та культурні інститути. Водночас воно саме здійснює очевидний вплив на суспільство, в якому розвивається. Як особливий спосіб пізнання та відображення дійсності, мистецтво здатне розширювати суспільну свідомість, а митці – бути незалежними агентами соціальних процесів. Взаємодія між художником і суспільною ситуацією, між мистецтвом і позахудожнім контекстом визначається поняттям контекстуального мистецтва. Індивідуальний художній твір має сенс і дієвість у певному соціальному контексті. У межах проекту чітко окреслена соціальна роль митця: через призму творчого самовираження нагадувати про відповідальність стосовно навколишніх людей”, – говорить куратор проекту Антон Міллер

Учасники: Ігор Гусєв, Маша Куликівська, Альбіна Ялоза, арт-група «Степ» (Антон Карюк та Лєна Сіятовська), Анастасія Живкова, Таня Василенко, Роман Духопел, Андрій Сігунцов, Андрій Куманський, Indie Rage, Guppy Drink та Andy M.

Відкриття виставки: 29 вересня о 18.00
галерея АРТ-ПРИЧАЛ
Київ, вул. Набережно-Хрещатицька, причал №2