“Бумбокс” презентували “Твій номер/Плющ”

Назад
Шоу-бізнес

бумбокс Фото Артур Радько 18Візьміть кілька десятків колонок, не пошкодуйте грошей на килими, приженіть найцікавіші машини з вашого автопарку або ті, що в принципі їздять, орендуйте теплий павільйон, найміть кухаря який вміє готувати лагман, спробуйте пародіювати самих себе й зв’яжіться з пропащими – тоді ви зрозумієте, як знімали “найшвидший” з кліпів “Бумбоксу”.

Чому найшвидший? З моменту прийняття рішення зняти кліп і до його виходу пройшло 20 днів. Насправді навіть менше, тому що знятий був не один кліп, а два.

Дивись прем’єру кліпу “Твій номер/Плющ”

Шостого грудня продюсер “Бумбоксу” Олексій Согомонов вирішує зняти кліп не тільки на пісню “Твiй номер”, за яку вболіває Андрій Хливнюк, але об’єднати її з піснею “Плющ”.

бумбокс Фото Артура Радько 21Cтас Гуренко (режисер, знімав для “Бумбоксу” кліпи “Безодня”, “ДШ”) та Дмитро Червоний (продюсер усіх відео “Бумбоксу” за останні три роки) в захваті від цієї ідеї. Стас та оператор Олександр Бойко (“Скрейчово”, “ДШ”) пропонують знімати “Плющ” одним кадром.

Перебуваючий в доброму настрої, Андрій Хливнюк коментує те, що відбувається фразами накшталт: “А говорив, що продюсер”, – але ідею підтримує.

Ось пряма цитата з інтерв’ю Андрія для FDR:

“Ця ідея спала на думку не мені. Приїжджаю я такий в офіс до себе і тут мені мій партнер Олексій Согомонов говорить: “Андрій, от послухай мене”. Завжди з цієї фрази починаються якісь авантюри. Я кажу: “Тааак”. А він далі: “Тур щойно скінчився. Тобі треба акумулювати сили, але мусимо видати другу частину платівки, як ти і обіцяв у численних інтерв’ю. Я хочу зробити відео на дві пісні одразу”. А я кажу: “Як ти собі це уявляєш? Вони дуже різнопланові”. Він каже: “Давай знімемо на пісні “Твій Номер” і “Плющ” у такій послідовності одну велику роботу”. Я кажу: “А в чому суть? За сюжетом вони не можуть збігатися. Одна пісня “Твій Номер” про кохання, про щастя, коли ліричний герой літає, закохавшись. А інша, навпаки, на вірші класика української літератури Лесі Українки про розлуку. Як можна ці теми вкласти в один відеоряд?”. А він мені каже: “А от побачиш. Приїжджай на майданчик, нехай пройде підготовка як завжди – стилісти, кольорова гама і таке інше. Продюсери все зроблять. А ти приїжджай на майданчик і все зрозумієш”.

Дивись прем’єру кліпу “Твій номер/Плющ”

бумбокс Фото Артур Радько 512 грудня на Victoria Film Studios заїжджає знімальна група – 56 любителів гострих відчуттів. У центрі теплого (профі нас зрозуміють) павільйону розкладається 12 килимів, над ними вішають 103 світлових прилади, весь вільний простір рясно заставляється кабінетами Marshall, комбіками і підсилювачами Vox, вертушками Technics 1200, басовими комбіками Mark Bass, вінтажними піаніно Rhodes, клавішами Nord (не плутати з холодильниками), барабанами Yamaha, світильниками самих різних форм і розмірів, і навіть двохсотлітровими бочками з під масла. На одній з яких, до речі, красується логотип Castrol – ті, хто пам’ятає пісню Бумбоксу “Рок-н-рол”, оцінять пасхалку.

Дивись прем’єру кліпу “Твій номер/Плющ”

Під “Твiй номер” починається відрив. У кадрі вдягнений у все чорне Андрій з мікрофоном, Діма Кувалін з телекастером 1999 року випуску, Паша Литвиненко емоційно натискає на клавіші, сподіваючись прорватися через київські пробки і встигнути на концерт Христини Соловій, діджей Валік скрейчує й фотографує, а за барабанами влаштувався улюбленець усіх Саша Люлякін.

бумбокс Фото Артур Радько 4На превеликий жаль, басистка гурту Інна Невойт за станом здоров’я не змогла взяти участь в 15-годинній зйомці (багато хто помітив її відсутність на останніх трьох концертах). Сподіваємося Інна повернеться до нас у січні, на зйомки вона заїжджала буквально на годину. Стосовно другого гітариста, Олега Аджікаева, його кар’єра в “Бумбоксі” виявилася найкоротшою за всю історію гурту. Олег більше ніяк не дотичний з Бумбоксом.

В якийсь момент за межами світлового кола починається “будівля” саундсистеми – Subaru Кирила Цуканова з кліпу “ДШ” (пасхалка N2), Jeep Стаса Гуренка, пікап Chevrolet давнього друга групи Макса Чорного, Dodge Ram Олексія Согомонова, Opel Speedster діджея Валіка, яскраво-жовтий поштовий фургон Eco Catering обростають колонками й підсилювачами – музика звучить звідусіль.

Дивись прем’єру кліпу “Твій номер/Плющ”

“Плющ” – пісня на слова видатної української поетеси Лесі Українки, написана 119 років тому(!) починається несподівано і звучить дуже делікатно, особливо після експресії бойовика “Твiй номер”. “Плющ”, романс у виконанні Андрія Хливнюка, який давно переріс будь-який жанр, здається дивно актуальним і хоча в поєднанні з відеорядом, може наштовхнути на думки про втрату … Женіть їх геть.

Рубікон перейдено, “Бумбокс” чекають всіх своїх фанів на лютневих концертах другої частини туру “Таємний код: Рубікон”.

Фото: Артур Радько