Денис Путінцев про побутовий патріотизм херсонців

Назад
Дозвілля Родина

Медіаексперт, директор Департаменту у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Херсонської міської ради Денис Путінцев відверто розповів медіа Інтент про ідеологію Перемоги у прифронтовому Херсоні та побутовий патріотизм херсонців.

ДИВИМОСЬ: Денис Путінцев про побутовий патріотизм херсонців

Денис Путінцев 

  • Безпекова ситуація в Херсоні – це як казати про тишу і спокій на рок-фестивалі. Але це вже чисто психологія, я на собі теж випробував. Тобі здається, що це прямо жах-жах, коли слухаєш новини, але ж люди живуть. І не просто живуть, вони ще створюють якийсь побутовий комфорт цього життя. Я захоплююся саме побутовим патріотизмом херсонців стосовно безпекової ситуації.

  • Раніше ми на це дивилися тільки в голлівудських екшнах та фентезі фільмах та жахалися цьому на екрані. А зараз це наше життя, коли просто з дронів полюють на перехожих, перевізників, на зупинці, в маршрутці, тролейбусі, на швидкі допомоги, онкодиспансер – на людей, які торгують кавунами. Пояснити логічно неможливо, крім просто тероризму – цинічного.

  • Люди, які відмовляються евакуюватися… Чому? Знову ж таки повертаємося до побутового патріотизму, який дуже допоміг Херсону у 2022 році, але може зіграти злий жарт з ними у 2024.

  • Які у вас були асоціації з Херсоном до війни? Що ви знали про Херсон – це кавун, щось транзитне до Криму. Я беру зараз на примітивному, побутовому рівні, навіть не медійному. Це називається брендинг, ідеологія міста – той меседж, який регіон повинен нести навколишньому світу. У Херсона були проблеми до війни, з урахуванням того, що це просто унікальний регіон: море, річка, озеро, пустеля та й взагалі стільки всього з погляду і плодючої, квітучої землі, культурної бази, стратегічно і географічно. Це питання для окремих досліджень.

  • Є специфіка регіону, можу зараз порівняти з Донецьким. У 2014 році почали втрачати його. Раніше почали його втрачати, а саме тому, що там люди працювали дуже потужні ідеологи з росії, які, до речі, користуються методичками Йозефа Геббельса. Вони кажуть про нациків, бандер, фашистів, але по факту ж вони працюють за методичками головного ідеолога нацизму.

  • Що треба зробити для того, щоб медійно привертати увагу до Херсона? Писати й ми це робимо і говорити про Херсон не тільки в контексті обстрілів. Тому що знову ж таки, якби це цинічно не звучало, але люди звикають і до смерті, і до обстрілів.

  • Херсон живе. Є культурне та медійне життя, яке б воно не було. В Херсоні є просто життя, є люди, є молодь, народжуються діти. Саме про це потрібно говорити. Потрібно говорити про те як комунальник чи водій тролейбуса щодня їде і потрапляє постійно під загрозу БПЛА.

  • Ми максимально все ж таки в адміністрації міській стимулюємо цих людей, які героїчно залишилися – культурне життя, освітяни, спортсмени, діячі, які реально залишилися в Херсоні – вони справді герої, це не просто пафосні слова. Бо у  більшості випадків вони самі того не усвідомлюючи, роблять більше, ніж один влучний снаряд на територію ворога.

Денис Путінцев_Інтент

 

  • Мені хотілося більш масштабного прояву своїх здібностей і талантів. Враховуючи те, хто в нас зараз президент і яким чином він став президентом – і взагалі, яким чином будуються інформаційні потоки не тільки в Україні, а в усьому світі. Я вважаю, що ми живемо у світі глобального шоубізнесу і знову ж таки – це цинічно, але якщо ми кажемо про інформацію, тригери, наративи, меседжі – це ж і є закони шоубізнесу. Тому я сформував у собі внутрішньо таке бажання переходити в більш адміністративно-політично-державну площину.

  • Я з Бахмута. Мене війна наздоганяє, я з 16 років жив у Харкові, потім Київ, а зараз Херсон. Я виїхав з Бахмута у 16 років, але маму забрав у квітні 2022 року. Встиг… Є історія про приліт ракети на Краматорський залізничний вокзал – усі її знають. За пів години до удару, моїй мамі, яка повинна була їхати саме тим потягом, запропонували інший варіант. .. Відбудовувати треба. і воно все одно буде відбудовано, можливо, наступним поколінням. Не можна жити в руїнах, не можна споглядати на смерть постійно, тому що це надає тобі виключно думки про смерть в філософському значенні цього слова. Мені здається, що Бахмут має право бути містом не просто пам’яті, а прикладом відновлення і це не менш важливо, ніж просто пам’ять про людей, місто і всіх, хто поклав свої життя.

ДИВИМОСЬ: Денис Путінцев про побутовий патріотизм херсонців

Денис Путинцев

Нагадаємо: Денис Путінцев – продюсер, архітектор особистих  брендів, медіаексперт, співзасновник Громадських організацій “Асоціація Лідерів Думок України” та “UAniverse/Всесвіт UA“, журналіст, актор, музикант, ведучий, засновник промокомпанії STARBOM.COMpany, співзасновник першої локальної радіостанції на територї деокупованої Херсонщини – радіо X.ONКерував проєктами у компаніях United Media Holding і TAVR Media. Входив до складу журі телепроєкту «Фабрика зірок 2» (Новий канал). Був музичним експертом токшоу «Міністерство Прем’єр» (М1). Експерт Національної музичної премії YUNAМедіамен року за версією Всеукраїнської бізнес-премії Cabinet Boss TOP 50.  Співпрацював із багатьма відомими бізнесменами, артистами, моделями, спортсменами, блогерами та політиками.

Серед його клієнтів:

ТІКАнастасія ПриходькоБрати ГадюкіниMamaRikaESTRADARADALamaДарія ПетрожицькаAIO та багато інших.

Нині Денис Путінцев – директор Департаменту у справах засобів масової інформації та зв’язків із громадськістю Херсонської міської військової адміністрації – Херсонської міської ради.