Синці, страх і біль: акторка «Школи» Ліза Василенко розповіла про залежні стосунки та порятунок від знущань хлопця

Назад
Родина Шоу-бізнес

Ліза Василенко

Героїнею нового випуску ЖВЛ на «1+1» стала успішна блогерка та модель Ліза Василенко, яка виконала роль Лоли у культовому серіалі про життя сучасних підлітків – «Школа». Мало хто здогадується, що за плечима яскравої та завжди усміхненої дівчини – знущання коханого, вчителів, однокласників та сумніви в собі.

ДИВІТЬСЯ ВІДЕО

В інтерв’ю журналістам ЖВЛ Ліза відверто розповіла про своє перше кохання, яке перетворилось на залежні стосунки. Хлопця своєї мрії, як тоді вважала дівчина, вона зустріла на шкільному випускному. Він був на 3 роки старший, а перші місяці стосунків пари нагадували казку. Та згодом все кардинально змінилось.

– Він говорив, що я некрасива, бридка, непотрібна нікому, крім нього. А якось навіть сказав, що я маю бути вдячна йому, адже він мене не б’є. Тоді я сприймала все це, як належне. І дійсно була за все вдячна. Цей хлопець був моїм світом, ‒ розповідає Ліза.

лиза василенко 1

Через постійні сварки з хлопцем вона стрімко втрачала вагу та перестала спілкуватися з рідними й друзями. А одного дня на обличчі дівчини з’явились синці від рук коханого. Батьки забрали її додому, а Ліза твердо вирішила, що стосункам кінець. Вона задумалась про модельне майбутнє та насолоджувалась життям. Аж поки знову не зустріла колишнього. Він побачив її в одному з ресторанів, де вона була разом із подружкою. За словами Лізи, хлопець заламав їй руки та почав виводити на вулицю, а на її прохання допомогти ніхто навколо не реагував.

– Він вдарив мене об бетонну стіну, і я втратила свідомість. Коли отямилась, побачила кров, у мене все боліло, було дуже страшно. Він зламав мені ніс, – згадує дівчина.

Після цих подій Ліза проходила тривале лікування, відвідувала психолога, а от провину хлопця поліція не змогла довести. Коли дівчина почула про кастинг у серіал «Школа» на «1+1», вирішила спробувати свої сили та відволіктись від поганих думок – і пройшла у проект. З того часу почалась нова сторінка в житті дівчини. Вона стала популярною, успішною, остаточно переїхала до столиці та навіть може фінансово допомагати батькам. Ліза боїться зустріти людей, схожих характером на її колишнього, але точно знає, що більше нікому не дозволить себе принижувати.

лиза василенко 3

Зараз дівчина не боїться розповідати про свої проблеми та ділиться досвідом, адже вона є кумиром для багатьох підлітків. Після виходу на телеекрани серіалу «Школа», Ліза Василенко та інші актори отримували від юних глядачів повідомлення, в яких вони описували свої підліткові проблеми та просили поради, бо соромляться чи бояться говорити про це з батьками. Герої серіалу відповідали школярам в особистих повідомленнях та почали відверто говорити про свій досвід в інтерв’ю.

А телеканал «1+1» створив онлайн-щоденник для підлітків «Тільки нікому не кажи», де вони можуть анонімно розповісти все, про що не можна мовчати, зокрема про булінг, та отримати консультацію психологів, контакти яких розміщені на сайті. За рік існування онлайн-щоденника, підлітки залишили понад 1300 історій, а консультаційні відео з акторками серіалу та психологом ЮНІСЕФ, в яких були обговорені найпопулярніші запитання школярів, зібрали понад 540 тисяч переглядів в YouTube.

ДИВІТЬСЯ ВІДЕО

лиза василенко 4