Ukrainain Combat Games. Київ. 16 грудня

Назад
НОВИНИ

1-3  Всеукраїнські ігри єдиноборств – це один з тих проектів, які Спортивний комітет України організовує в рамках популяризації і розвитку спорту в країні. Ukrainain Combat Games – це перші в Україні змагання, що проводяться в мульти-спортивному форматі. І тут ми прагнемо до сучасних тенденцій у спорті на міжнародній арені – прикладом для нас стали Всесвітні ігри з єдиноборств, які вже традиційно проводяться під егідою МОК, об’єднуючи олімпійські та неолімпійські види спорту, а за титул чемпіона б’ються найсильніші файтери планети.
На Іграх, у змагальній частині, буде представлено 10 видів спорту: сумо, ушу, панратіон, джиу-джитсу, кікбоксинг, фрі-файт, карате, самбо, таїландський бокс Муей-Тай і боротьба на поясах Алиш. У більшості з них збірні України останні 10 років традиційно входять до трійки найкращих у світі, і навіть у таких традиційних як сумо для Японії чи тайський бокс для Таїланду видах – нашій спортсмени регулярно б’ють родоначальників.
За титул чемпіона Ukrainain Combat Games загалом змагатимуться 42 учасника – це ті спортсмени, які упродовж року отримали найвищий рейтинг за результатами виступів як на міжнародних, так і на всеукраїнських турнірах. До Києва приїдуть чемпіони світу та Європи. Приміром, очікуємо супер-поєдинок за звання чемпіонки Всеукраїнських ігор з сумо, зха який на «дохьо» поборються дві чемпіонки світу Марина Дрбоян та Іванна Березовська. «Вишенькою на торті» цього вечора має стати мега-файт серед каратисток – одна одній протистоятимуть перша в історії України чемпіонка Європи з карате серед дорослих Аніта Серьогіна та переможниця перших Європейських ігор в Баку Ірина Зарецька, яка виграла ті змагання з найкращим ударом турніру. Приницповості поєдинку додає той факт, що вихованка одеської школи карате Ірина Зарецька нині виступає за збірну Азербайджану.Саме тому цей бій винесено в оерму категорію – Ukrainain Combat Games Open.