Зірки Нового каналу – про друзів

Назад
Дозвілля Шоу-бізнес

9 червня відзначають Міжнародний день друзів. Богдан Шелудяк, Олена-Крістіна Лебідь, Алекс Якутов, Дмитро Вівчарюк, Євгеній Лісничий та Олександр Сугак розповіли, як змінилося коло їхнього спілкування за період повномасштабної війни, та як вони зараз проводять час із друзями.

28.10_На ножах_рецепт_Алекс Якутов

Алекс Якутов, експерт проекту «На ножах»

Після початку повномасштабної війни я повністю припинив спілкування з тими, хто ставиться до російського вторгнення інакше, ніж я. А зі справжніми друзями спілкуюся навіть на відстані. Хоч вони й виїхали з України, намагаються допомагати, робити щось для перемоги. А ще я більше спілкуюся з україномовними. Для мене це дуже важливо, бо вивчаю українську і хочу говорити досконало. Усі підтримують мене в цьому. Спілкуюся українською скрізь: вдома, на роботі, під час зйомок, – каже Алекс Якутов. – Формат зустрічей із друзями теж змінився. Ми почали частіше зустрічатися в когось удома, щоб посмажити м’ясо або наліпити вареників. Зараз немає того задоволення ходити в заклади, як раніше. Якось я приїхав у ресторан, де була гучна музика й дуже багато людей. Мені стало моторошно від цього! Краще вже після перемоги піти в заклад і відгуляти на повну.

09.06_зірки НК_Богдан Шелудяк

Богдан Шелудяк, ведучий шоу «Хто зверху?»

На початку війни коло мого спілкування дуже звузилося, бо більшість друзів поїхали з Києва. Та водночас за останній рік з’явилось і багато нових знайомих. До мене часто звертаються з благодійними та волонтерськими ініціативами, і з деякими з цих людей ми потоваришували, – розповідає Богдан Шелудяк. – Близьких друзів у мене небагато. Більшість з них – бізнесмени, блогери, ноумени. В усіх багато власних справ, тому зустрічаємося нечасто. Та коли вже збираємося разом, то обговорюємо багато що. Виходить така собі бесіда у форматі подкасту. Не буває, що ми говоримо «ні про що». Завжди намагаємося підняти цікаву тему й дізнатись одне про одного ще більше.

09.06_зірки НК_Дмитро Вівчарюк

Дмитро Вівчарюк, актор серіалу «Зв’язок»

За період війни коло мого спілкування змінилося. Я відсіяв багато людей, які виявилися пристосуванцями. Навіть серед родичів такі знайшлися. Та водночас багато хто проявив себе в екстрених ситуаціях як справжній друг, патріот України й взагалі адекватна людина. Мої кум, брат, батько зараз волонтерять разом зі мною. З’явилися й нові друзі, разом із якими ми об’єднались і робили те, що вважали за потрібне й правильне, – зізнається Дмитро Вівчарюк. – Війна відкрила для мене однодумців, близьких за духом і життєвою позицією. Я знайшов їх серед людей похилого віку та дітей на деокупованих територіях Чернігівщини, Херсонщини, Запорізької області, переселенців з Маріуполя. Ми були на одній хвилі допомоги та підтримки. Це те, що досі тримає мене на плаву й живить.

09.06_зірки НК_Женя Лісничий

Євгеній Лісничий, актор серіалу «Голова»

Ми рідко бачимось із друзями через чималу зайнятість. Та коли є можливість, обов’язково збираємося на настільні ігри або попити разом кави, – ділиться Женя Лісничий. – Багато хто виїхав за кордон, але зв’язок намагаємося підтримувати. Це інколи складно, бо з Америкою та Канадою велика різниця в часі, наприклад. Попри те, що з кимось ми вже півтора року не бачилися, стосунки залишилися, як і раніше. У нас збільшилася кількість планів на «після війни». Та зараз головне – вибороти нашу свободу, а все інше буде згодом.

09.06_зірки НК_Олена-Крістіна Лебідь

Олена-Крістіна Лебідь, ведуча проекту «Аферисти в сітях»

Почну з того, що жоден з моїх друзів не виїхав на початку повномасштабного вторгнення за кордон. Більше того, у найгарячіший для Києва період усі волонтерили, допомагали, розвозили під обстрілами бабусям ліки. Я пишаюся ними за це і дуже люблю! – говорить Олена-Крістіна Лебідь. – У нас був спільний чат, який ми називали «чат нервів». Вічні розмови: «Ти де? Ти як? Що з тобою?» Зараз, зізнаюся чесно, немає настрою влаштовувати гучні зустрічі. Вважаю, що для того, щоб душевно відпочити, потрібно відкрити душу. А тепер це зробити складно. Пригадую, ми якось зустрілись і всі зрозуміли, що раді бачити одне одного. Та водночас ніхто не міг повністю відпустити себе й розслабитися. Я впевнена, що ця легкість із часом обов’язково повернеться! Закінчиться війна, і ми з друзями точно влаштуємо вечірку. Я буду співати й танцювати! (сміється).

09.06_зірки НК_Олександр Сугак

Олександр Сугак, актор серіалу «Зв’язок»

Адекватні люди оточували мене ще до війни. Тому коло мого спілкування не змінилося. Хотів би зауважити, що 90% друзів, які розмовляли російською, свідомо переходять на українську. Процес розпочався ще після 2014 року, але набирає потужних обертів зараз. І це дуже круто, – ділиться Саша Сугак. – Звісно, зустрітися з друзями в пабах і випити келих пива – це вже велика рідкість. А про вечірки навіть не йдеться! Ми проводимо час здебільшого вдома. А коли приїжджаю у Вінницю до друзів дитинства, то запрошую до себе або йду до них.